lauantai 18. tammikuuta 2014

Peliongelmia

Hieman tällaista pientä ilmoitusluonteista asiaa, joka vaikuttaa Munsterien tarinaan ja omaan pelaamiseeni.

Tietokoneeni on rikki. Tai ei varsinaisesti rikki, mutta niin huonossa kunnossa, että jostain syystä peli ei enää toimi kunnolla, tallentaminen ei toimi kunnolla ja peli kaatuilee. Olen palannut peliä kuitenkin jo seuraavaan sukupolveen asti ja otin kaikki kuvatkin valmiiksi. Nyt kuitenkin kuvat ovat jostain syystä kadonneet johonkin taivaan tuuliin, eikä niitä löydy mistään. Kaikki kuvat nykyisestä tilanteesta seuraavan simin syntymään ovat siis tuhoutuneet. Yritän lavastaa mahdollisimman paljon sunnitellusta tarinasta uudelleen, mutta osa ei vain ole mahdollista. Pahoittelen siis jo etukäteen sitä, että seuraavat osat tulevat olemaan puuttellisia kuvien suhteen. Joudun myös ehkä vähän muuttamaan tarinaa siltä osin miten kerron sitä.

Uusi tietokone on tilattu ja sen pitäisi tulla kuukauden sisällä, jonka jälkeen Munsterit tietenkin muuttavat uudelle tietokoneelle, joka toivottavasti toimii nykyistä paremmin. Siihen asti kuitenkin pahoittelen puutteellisia tarinoita ja surkeita kuvia.

Tietääkö joku muuten saako simiä mitenkään palaamaan edelliseen elämänvaiheeseen? Eli esim. vanhusta takaisin aikuiseksi. Helpottaisi huomattavasti noiden tilanteiden uudelleenlavastusta.

2 kommenttia:

 1. Varsinaista cheattiä tai muutakaan keinoa ei taida olla itse pelissä, jolla vanhuksen saa muutettua aikuiseksi, aikuisen nuoreksi aikuiseksi jne. Jollain lisäosalla on mahdollista onnellisuuspisteistä ostaa juoma, joka palauttaa simin päivät alkuun siinä iässä, jota hän parhaillaan elää, mutta en ainakaan muista että sen pidemmälle olisi mahdollista iässä palata. Voit toki kokeilla cheatata simin pelistä siminluontiin ja muuttaa siellä vanhuksen aikuiseksi, mutta tämä saattaa aiheuttaa vakavia ongelmia itse pelissä jos/kun se onnistuu. Melkein suosittelisin tuossa tilanteessa että tee ennemmin kylmästi aikahyppy ja keksi juoni miksi näin teet.

  Simin siirtäminen pelistä siminluontiin cheattaamalla:

  Kirjoita cheattikenttään teksti TestingCheatsEnabled True
  Et tarvitse isoja kirjaimia, mutta olen laittanut ne helpottamaan sanojen erottamista toisistaan.

  Tämän jälkeen paina control -nappula pohjaan ja klikkaa hiirellä simiä. Saat vaihtoehtoja, joista pitäisi löytyä mm. muokkaa simiä siminluonnissa. Kun saat simin sinne, muuta hänet vanhuksesta aikuiseksi ja palaa peliin.

  Ainakin näin olen itse saanut simin ikää muutettua halutessani. Tämä tosiaan saattaa sitten haitata itse pelin kulkua ja peli kaatuu ihan kyseisen cheatin vuoksi, joten kehotan harkitsemaan muita vaihtoehtoja... Ota joka tapauksessa taloudesta kopio ennen kyseisen cheatin tekemistä, jolloin sinulla on käytössä ns. virheetön pelitallenne ja tällöin voit käyttää sen myöhemmin pelaamisen lavastuspelisi jälkeen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta. Täytyy kopida tuo tallennus ja kokeilla sitten, mitä saan aikaiseksi. Luulen vähän, että tuo cheattaus ei mulla ainakaan onnistu, koska peli kaatuu jatkuvasti muutenkin. Täytyy varmaan vaan vähän muuttaa tarinaa tuon mukaiseksi ja yrittää olla tulevaisuudessa varovaisempi.

   Poista