maanantai 6. tammikuuta 2014

01. Kuka taloa kaipaa, kun voi nukkua taivasallakin


Sanokaa hei Monalle, Munsterin suvun perustajalle. Mona on ulkoilmaa rakastava sim, jonka elämänhaavena on kohottaa vähintään kolme taitoa huippuunsa.

Mona saapuu uuteen kaupunkiin isomummolta saamansa perinnön perässä. Monan odotukset eivät kuitenkaan täyty, kun perintö ei olekaan suuri kartano, vaan tyhjyyttään ammottava suuri tontti. Pian Monaa jo alkaakin kaduttaa vanhan elämän jättö taakseen, mutta toisaalta tyhjästä on hyvä aloittaa, tästä kun suunta voi olla vain ylöspäin.

Ensimmäisenä tehtävänä uudessa kaupungissa on tietenkin työpaikan hankkiminen. Koska Monalta ei löydy taitoa, eikä kokemusta, on vastaan otettava ensimmäinen tarjottu paikka, joka sattuu tällä kertaa olemaan tiede-uralta koehenkilönä. Homma ei kuulosta kovin hohdokkaalta, mutta jostainhan se on aloitettava ja ainakin hommasta saa palkkaa.


Ja, koska raha on Monalla tiukassa, saa talon rakentaminen jäädä toiseen kertaan. Ulkoilmasim pärjää hyvin makuupussissa paljaan taivaan alla. Toisaalta vesisateessa nukkuminen ei välttämättä ole kaikkein mukavinta, mutta vanhaan elämään ei ole enää paluuta.

Onneksi Mona on näppärä sim ja huomaa, että melko vähälläkin selviää. Julkiselta uimarannalta löytyy käymälät, joissa voi käydä tarpeensa hoitamassa ja hampaansa pesemässä ja grilliä saa käydä lainaamassa suurimpaan nälkäänsä. Naapurustossakin näyttää kasvavan villivihanneksia, joista saa hienon alun omalle vihannestarhalle. Kuka sitä muka taloa kaipaa, kun on oma makuupussi ja pihalla hieno vihannestarha, jossa voi kasvattaa oman ruokansa? Ainakin se on luomua. Eihän sitä sim nyt turhaa materiaa kaipaa, tähän voisi vaikka tottuakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti