sunnuntai 16. helmikuuta 2014

13. Valoa tunnelin päässä

Teemu on vihdoin saanut selville Alicen salaisuuden ja suorastaan kihisee kiukusta. Lisäksi häntä hävettää oma tyhmyytensä. Miten onkaan mahdollista, että Alice veti häntä nenästä niin perinpohjaisesti, eikä hän tajunnut mitään. Kuinka tyhmä ihminen voikaan olla, Teemu ajattelee itsekseen.



Teemu on niin vihainen, että ei kestä edes katsoa Alicea suuttumatta. Päivät kuluvat ja parin välit ovat suorastaan jääkylmär ja kinaa tulee lähes kaikesta. Teemun ainut lohtu on Marjaana, heidän taloudenhoitajansa, josta on tullut Teemun hyvä ystävä.


"En kestä tätä enää. Koko liittomme Alicen kanssa on pelkkää valhetta, enkä siedä häntä silmissäni. Mitä minun oikein pitäisi tehdä?" Teemu voivottelee Marjaanalle.


"Sinun täytyy vain kestää. Ehkä tilanne vielä parantuu. Ehkä sinun pitäisi kuunnella vielä Alicen kanta asiaan. Ehkä hän ei ole niin kamala kuin luulet. Ehkä hän vain pelkäsi reaktiotasi." Marjaana yrittää sovitella.


"En halua kuulla häneltä enää sanaakaan. Etkö muista, hänhän paljasti koko juonen. Ei hän minusta ole välittänyt koskaan, hän vain halusi päästä pois entisestä köyhästä elämästään ja piti minua helppona höynäytettävänä. Aivan kuin itse olisin syntynyt muka kultalusikka suussa. Ei tämä elämä mitään ruusuilla tanssimista ole, eikä rahaa ole tuhlattavaksi." Teemu naurahtaa katkerana.


"En voi kertoa sinulle, mitä tehdä. Sinun täytyy tehdä itse päätöksesi tulevaisuudestasi. Voithan aina ottaa avioeron, jos niin todella haluat." Marjaana hymyilee.


"Ehkä teenkin niin. En tiedä, mitä tekisin ilman sinua," Teemu huokaa ja halaa Marjaanaa. "Onneksi olet tukenani."

~~~~~~ 


Viikot kuluvat ja Teemun ja Marjaanan välit lähenevät. Heistä on tullut entistä läheisimpiä ystäviä ja he käyttäytyvät toistensa läheisyydessä aivan kuin olisivat tunteneet toisensa aina. Marjaana on edelleen tietenkin töissä kodinhoitajana, mutta Teemu ei ole enää vain pelkkä työnantaja, vaan läheinen ystävä.


"Kuule, olet todella hieno ihminen." Teemu sanoo eräänä päivänä. "Onneksi tulit tänne töihin ja tutustuimme toisiimme. Olisit parempi vaimo kuin Alice ikinä. Taidankin tehdä vaihtokaupan ja ottaa sinut vaimoksi ja Alicen kodinhoitajaksi." Teemu flittailee leikkimielisesti.


"Älä laske leikkiä, höpönassu. Tiedäthän, ettei Alice osaa edes tiskikonetta täyttää." Marjaana vastaa flirttiin aivan yhtä leikkimielisesti.


"Totta puhut. Mitä oikein ajattelin," Teemu naurahtaa ja jatkaa. "Alicesta ei todellakaan olisi kodinhoitajaksi. Sinut voisin kyllä ottaa vaimoksi hänen tilalleen." Marjaana vain punastuu ja jatkaa töitään.

~~~~~~


 "Mitä sinun ja sen siivoojan välillä oikein on?" Alice vaatii saada tietää muutaman päivän kuluttua. "Olen kuullut teidän vitsailevan kustannuksellani ja naureskelevan, kun hänen pitäisi tehdä töitä. Onko teillä suhde?"


"En tiedä, mitä se sinua liikuttaa, mutta ei ole. Marjaana ei ole mikään pyrkyri, kuten sinä, vaan ahkera ja rehellinen ihminen. Hän on hyvä ystäväni, eikä sinulla ole mitään oikeutta loukata häntä." Teemu vastaa takaisin."


"Olen vaimosi ja tekemisesi kuuluvat minulle. Oletko jo unohtanut valasi, 'niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin'." Marjaana sanoo.


"Ne valat olivat kuule pelkkää hölynpölyä ja koko liitto on yhtä roskaa ja perustuu pelkälle valheelle. Ole onnellinen, että saat edes asua kattoni alla." Teemu tiuskahtaa.


"Kehtaatkin puhua minulle noin," Alice ärähtää ja läiskäyttää kämmenellään Teemua suoraan poskelle.


Teemu katsoo Alicea hetken häkeltyneenä, naurahtaa ja lähtee huoneesta päätään pudistellen. En todellakaan aio alentua hänen tasolleen, Teemu ajattelee kävellessään kohti makuuhuonetta.

Makuuhuoneessa Marjaana on juuri petaamassa sänkyä.


"Se nainen kehtasi syyttää meitä suhteesta ja löi minua, aivan uskomatonta." Teemu tilittää Marjaanalle.

"Todellako? Mitä teit?"


"En mitään. En aio vajota hänen tasolleen. Minulla on sitä paitsi sinulle eräs tunnustus."


Marjaana katsoo Teemua odottavasti.

"Ehkä Alice ei ollut aivan väärässä. Ei hänen mielipiteellään ole tietenkään mitään väliä, eikä syytös tietenkään pitänyt paikkansa, mutta olen aina pitänyt sinusta. Ehkä enemmänkin kuin ystävänä. Ihastuin sinuun heti, kun tulit meille töihin, mutten sanonut mitään, koska halusin silloin vielä kunnioittaa avioliittoani Alicen kanssa. Nyt sillä ei ole kuitenkaan enää väliä. Eikä sillä ole väliä, vaikka oletkin vain kodinhoitaja ammatiltasi. Tiedän, että olet hieno ihminen. Halusin vain vihdoin sanoa sen." Teemu vetää henkeä ja suutelee Marjaanaa.


"Minäkin olen ollut aina ihastunut sinuun, ajattelin vain sen olevan sopimatonta." Marjaana sanoo pitkän suudelman jälkeen. "Enkä halunnut olla mikään kodinrikkoja. Mutta mitä nyt? Mitä me teemme?"


"Nyt, kun tiedän tunteemme olevan molemminpuolisia, voin vihdoin tehdä päätökseni. En halua olla enää aviossa Alicen kanssa. Hän on kamala ihminen, joka on vain huijannut minua ja nyt saan vihdoin mahdollisuuden olla sellainen ihmisen kanssa, joka ei valehtele minulle. Kerron Alicelle huomenna ja sanon, että hän saa häipyä. Annan hänelle aikaa hankkia uuden asunnon hyvän tahdon nimessä, mutta avioliittomme on ohi. Kertokoon Alice lehdistölle, mitä haluaa. En halua salailla sinua ja tunteitamme. Mekin olemme vihdoin oikeutettuja onneen." Teemu suorastaan säteilee onnesta.

~~~~~~


Seuraavana päivänä Teemu alkaa jutella Alicelle. "Halusin puhua kanssasi avioliitostamme ja sen tulevaisuudesta."


"Niin?" Alice vastaa ja katsahtaa Teemua.


"Eilisten syytöstesi jälkeen tajusin, että todella olen ihastunut Marjaanaan ja hänkin tuntee samoin. Meidän liittomme on pelkkää valhetta ja haluan avioeron, jotta voin vihdoin olla sellaisen ihmisen kanssa, joka todella välittää minusta." Teemu sanoo.


"Mutta hän on pelkkää siivooja. Et voi noin vain vaatia avioeron." Alice älähtää.

"Ei hänen ammatillaan ole väliä. Hän on aito ihminen ja tekee rehellistä työtä. Sinä olet vain valehdellut minulle. Saat aikaa etsiä asunnon itsellesi, mutta avioliittomme on tästä lähtien ohi."


"Minä en lähde mihinkään. Et voi vain häätää minua täältä. Olen vaimosi ja minulla on oikeuksia." Marjaana huutaa raivoissaan ja hyökkää Teemun kimppuun.


Teemu yrittää taltuttaan Alicea mahdollisimman hellävaroin, mutta joutuu väkisinkin käyttämään voimakeinoja saadakseen tämän kuriin.


"Yritin olla mahdollisimman mukava ja antaa sinulle aikaa, mutta en voi suvaita, että minuun käydään käsiksi. Lähde nyt heti tai soitan poliisin ja teen rikosilmoituksen pahoinpitelystä. Unohdan tämän, jos et enää ikinä tule lähelleni." Teemu toteaa kylmästi saatuaan Alicen rauhoittumaan. Selkäänsä hieroen ja Teemua ilkeäsi mulkoillen Alice pakkaa vähät tavaransa ja häipyy. Teemu toivoo, ettei hänen tarvitse nähdä Alicea enää ikinä.

~~~~~~


Illalla työpäivän jälkeen Marjaana ja Teemu löhöilevät sängyssä ja keskustelevat päivän tapahtumista.

"Sanoin Alicelle tänään suorat sanat, eikä hän ollut kovin tyytyväinen. Hän kävi kimppuuni, mutta lähti vihdoin, kun uhkasin soittaa poliisin."


"Voi sinua. Oletko kunnossa? Pitäisikö minun pussata pipi pois?" Marjaana hymyilee vinosti Teemulle.


"Taianmainen suukkosi varmasti parantaisi mustelmani varmasti nopeammin." Teemu vastaa ja kääntyy suutelemaan Marjaanaa.


"Oloni on niin vapautunut. Aivan kuin olisin päässyt vankilasta. Ja kaikki kiitos kuuluu siitä sinulle." Teemu jatkaa ja suutelee Marjaanaa yhä kiihkeämmin.


Marjaana kikattaa suloisesti ja vetää Teemun yhä tiukemmin syleilyynsä.


"Vihdoin löysin jonkun, joka rakastaa minua omana itsenäni ilman taka-ajatuksia tai juonitteluja." Teemu huokaa, suutelee Marjaanaa rakastavasti ja pujahtaa tämän kanssa peiton alle.

~~~~~~

Sellainen osa tällä kertaa. Vihdoin päästiin Alicesta eroon ja ehkä Teemua vihdoin ja viimein onnistaa naisten kanssa. Toivottavasti Marjaanasta olisi kunnolliseksi kumppaniksi, eikä hän paljastuisi verenimijäksi kuten Tiia tai valehtelevaksi huijariksi, kuten Alice.

6 kommenttia:

  1. Oi, Teemu ja Marjaana ovat suloisia yhdessä, toivottavasti heillä on edessään hyvä yhteinen tulevaisuus! :3 Onneksi kammottavasta Alicesta päästiin eroon. Hyvä osa oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mäkin olen niin onnellinen, että Alice häipyi, en tykännyt siitä ollenkaan, kun se pilasi ihan kokonaan mun suunnitelmani Teemun varalle.

      Poista
  2. Hyvä että Alice häipyi.. =P ja onneksi Marjaana tuli tämän tilalle! Mahdollisesti pieniä suvun jatkajia siis tiedossa..? ;) viimeisimpien kuvien laatu oli todella hyviä! Olitko kuvannut niitä jotenkin toisin kuin alkupäässä olevia? Itselläkin kun on kuvien laadun suhteen pienoisia ongelmia kun saavuttaa tämän nettiavaruuden (ovat siis omalla koneella todella laadukkaita ja hyviä) niin omia havaintojasi olisi mielenkiintoista kuulla.. =)

    VastaaPoista
  3. Luin tänään kaikki osat läpi, ja ajattelin tulla tänne viimeisimpään osaan kommentoimaan. :)

    Kuten Phoenixkin sanoi, kuvat paranivat loppua myöten huimasti ja tässä osassa olit kuvaillut kivasti hieman enemmän. Toivottavasti tällaista laatua jatkuu seuraavassakin osassa. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista. Joo, aiemmissa osissa on ollut vähän hankaluutta kuvien laadun kanssa. Yhtenä vikana tietenkin tottumattomuus kuvian ottoon, toisena surkea tietokone, joten grafiikoiden laatu oli muutenkin huono. Nyt on uusi tietokone, jossa grafiikat sain säädettyä maksimiin. Ja mulla oli myös ongelmia bloggerin kanssa, joka jostain syystä huononsi kuvien laatua aina, kun latasin ne tänne, mutta onneksi löysin siihen ongelmaan ratkaisun tuolta google-tilin asetuksista. Ja oon vihdoin saanut vähän kokeiltua tuota kameratilaa, jolla saa paljon parempia kuvia otettua. :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä että se kamala akka häippäsi! :D Marjaana on oikein sopiva vaimoehdokas Teemulle. :)

    VastaaPoista