torstai 6. helmikuuta 2014

12. Valheiden verkko

Viimeksi tapahtunutta:

Alicen ja Teemun avioliitto alkaa olla yhä huonommalla mallilla. Alicen todellinen ahne ja laiska luonne alkaa paljastua, ja Teemu alkaa todellakin katua avioliittoaan. Alicella on myös suuri salaisuus, jonka paljastuminen voi tuhota kaikki hänen suunnitelmansa.

 
~~~~~~
 

Alice katseli kalenteria huolissaan. Aika alkoi olla lopussa ja suunnitelman toteuttamisella alkoi olla jo todella kiire tai pian olisi myöhäistä. Sen jälkeen Alicen tulevaisuus todella olisi vaakalaudalla, sillä Teemu varmasti raivostuisi saadessaan tietää totuuden Alicesta.
Suunnitelman toteuttamista vaikeutti kuitenkin Teemun jatkuva välttely. Mistään ei tulisi yhtään mitään, jos Teemu joka päivä lähti aamulla aikaisin ja palasi vasta iltamyöhään. Teemu ei nykyään käynyt kotona kun vain nukkumassa ja syömässä.
 


Mitä minä oikein teen? Tämän on onnistuttava tai Teemu heittää minut pihalle. Suunnitelman onnistuttua hän ei sitä varmasti tee. Ei hän voi. Mutta miten ihmeessä saan suunnitelman onnistumaan?

~~~~~~

Teemu oli edelleen hyvin ärsyyntynyt Aliceen ja ilman vauvaa olisi jo ottanut avioeron. Ei tämä nyt vain suju, Teemu ajatteli itsekseen. Mutta en ole mikään luovuttaja, enkä varsinkaan pelkuri, joka pakenee ja hylkää lapsensa äidin heti, kun on vähän vaikeaa.


Oli harvinainen hetki, kun Teemu sai olla rauhassa kotona. Alice pyöri jatkuvasti hänen ympärillään lepertelemässä, eikä Teemu oikeastaan jaksanut sitä, joten helpompaa oli olla poissa kotoa. Nyt Teemy sai rauhassa istua ja syödä kodinhoitajan pyöriessä ympärillä siivoamassa Alicen sotkuja.


Oikeastaan Teemu oli tyytyväinen, että Alice oli palkannut tuon naisen. Kodinhoitajaksi nainen vaikutti todella fiksulta ja hänen kanssaan oli mukava jutella niitä näitä naisen töiden ohessa. Teemu piti heitä melkeinpä ystävinä. Lisäksi nainen oli melko viehättävän näköinen. Teemu oli ehkä hieman ihastunutkin naiseen ja arveli tunteen olevan molemminpuolinen. Kumpikaan ei kuitenkaan sanonut mitään, mutta kipinän heidän välillään tunsi. Teemu katui yhä enemmän liittoaan Alicen kanssa. Jos Alicea ei olisi, hän pyytäisi .... treffeille. Teemu halusi kuitenkin kunnioittaa liittoaan Alicen kanssa, vaikka liitto ei toiminutkaan.

~~~~~~

Illalla Teemu katseli telkkaria, kun Alice tuli hänen viereensä istumaan. "Tulisit kulta sänkyyn. Olet ollut viimeaikoina niin etäinen. Kaipaan sinua, tunnen oloni niin yksinäiseksi. Suhteessamme ei ole ollut aikoihin romantiikkaa ollenkaan." Alice yritti maanitella.
"Mene vain nukkumaan. Katson vielä tämän elokuvan loppuun ja minulla on vielä hommia tehtävänä." Teemu vastasi irroittamatta katsettaan ruudusta.
Harmistuneena Alice nousi sohvalta ja käveli takaisin makuuhuoneeseen. Hitto soikoon. Tämä ei nyt todellakaan onnistu. Teemu alkaa varmaan epäillä jotain. Minun on yritettävä keksiä jokin varasuunnitelma, jos tämä ei onnistu. En voi palata takaisin edelliseen elämääni, hän ajatteli kävellessään. Aika todella loppuu kesken.

~~~~~~


Parin päivän kuluttua Alice istui keittiönpöydän ääressä. Aika oli loppunut ja hänen suunnitelmansa epäonnistunut. Teemu saisi nyt tietää totuuden, eikä Alicella ollut vieläkään varasuunnitelmaa. Alkuperäinen suunnitelma oli ollut nerokas ja Teemu oli ollut juuri sopiva hölmö uhriksi. Ehkä Alice saisi vielä keinoteltua itsensä kuiville.

Alkuperäinen suunnitelma oli vietellä Teemu ja hankkiutua raskaaksi, niin että Teemun olisi pakko naida hänet. Viettely onnistui kyllä, mutta raskaus ei onnistunut. Alice ei kuitenkaan ollut lannistunut, vaan oli yksinkertaisesti päättänyt valehdella raskaudesta päästäkseen naimisiin ja hoitaa raskaaksi hankkiutumisen myöhemmin. Alice vain ei tullutkaan yrittämisestä huolimatta raskaaksi ja jostain syystä Teemukin alkoi etääntyä pian ja sen jälkeen yrittäminenkin oli jäänyt vähemmälle. Teemukin oli alkanut epäillä raskauden aitoutta.


Nyt aika oli kuitenkin loppu. Oli Alicen syntymäpäivä, eikä raskaus enää tämän jälkeen onnistuisi. Teemu saisi raivokohtauksen saadessaan tietää totuuden. Enää Alice ei voisi valehdella.


Hyvää syntymäpäivää minulle, Alice ajatteli ja puhalsi kynttilät. Vanhuus oli nyt täällä ja vielä olisi hetki aikaa miettiä varasuunnitelmaa, ennen kuin Teemu tulisi kotiin.

~~~~~~


Ulko-ovi kolahtaa ja Teemu astelee sisään. Alice istuu edelleen keittiössä. Teemu kävelee keittiöön ja pysähtyy kuin seinään.


"Mitä hittoa tämä on?" hän älähtää nähdessään Alicen ja tämän harmaantuneen tukan.
"Yllätys. Minulla on tänään syntymäpäivä." Alice hymyilee vaivaantuneena.


"Huomaan sen. Mutta...." Teemun lause keskeytyy ja rattaat hänen päässään alkavat kääntyä. "Et siis voi olla raskaana. Oletko valehdellut koko ajan?"
"Tuota noin. Niin, no kun..." Alice aloittaa, mutta Teemu keskeyttää hänet samantien.


"Olet. Sinä olet valehdellut." Teemu huutaa. "Mitä sinua vaivaa? Mitä olet oikein suunnitellut? Oliko koko raskaus vain juoni päästäksesi kanssani naimisiin? Olet pilannut elämäni."


"No, joo. Mutta tarkoitukseni oli kyllä saada kanssasi lapsi oikeasti. Se ei vain onnistunut ihan kuten ajattelin." Alice yrittää puolustaa itseään.

 

"Vai tarkoituksesi? Todellako? Luuletko, että minua kiinnostaa tarkoituksesi? Olet valehdellut ja huijannut. Olet tuhlannut kaikki rahani ja vienyt turhaan aikaani. Kiristit minua lapsen avulla, jota ei oikeasti ollut edes olemassa. En kestä katsella sinua. Minun on pakko päästä pois." Teemu huutaa ja kääntyy lähteäkseen talosta.


Teemu lähtee niin vauhdilla, että lähes törmää kodinhoitajaan, joka oli vielä töissä. Teemu oli unohtanut kokonaan, että nainen saattoi olla vielä talossa, eikä ilmeisesti Alicekaan ollut muistanut sitä, ainakin Alicen ilmeestä päätellen.
"Mitä sinäkin siinä tuijotat? Tee työsi, äläkä puutu asioihimme. Ne eivät kuulu sinulle, olet pellä siivooja," Alice ärähtää kodinhoitajalle.
"Anteeksi. Olin juuri lähdössä. Viimeistelin vain töitäni, tarkoitukseni ei ollut kuunnella keskusteluanne."
"Voit häipyä tältä päivältä. En tarvitse sinua enää tänään." Alice näpäyttää ja kodinhoitaja hipsii nopeasti ulos talosta, ettei Alice vain ehdi antamaan hänelle potkuja.
Olisi voinut käydä huonomminkin, Alice ajattelee jäätyään yksin. Nyt on vain keksittävä suunnitelma, jolla tilanteen saa pelastettua.
~~~~~~

Tällaista tällä erää. Alicen salaisuus paljastui ja Teemu todellakaan sai raivarin. Mitä Teemu aikoo tehdä Alicen ja liittonsa kanssa nyt, kun raskautta ei olekaan? Siitä enemmän seuraavassa osassa.

Pahoittelut joidenkin kuvien huonosta laadusta. Jouduin muokkamaan ja kutistamaan toisia kuvia aiottua enemmän, jotta sain halutun tilanteen aikaiseksi. Lisäksi minulla on vieläkin ongelmia pelin ja tietokoneen kanssa, joten osa kuvista puuttuu välistä, koska ne yksinkertaisesti ovat kadonneet jonnekin. Yritän sen takia edetä tarinassa mahdollisimman nopeasti, jotta saan nämä "puutteelliset" osat alta. Yritin kyllä lavastaa osan tilanteista uudelleen, mutta peli ei oikein ollut yhteistyökykyinen kanssani, joten joudun tyytyvään siihen, mitä tarjolla on.

Olisiko teillä muuten kohta puolin kiinnostusta lukea jonkinlaista extraa? Kansioihin on kerääntynyt aikamoinen määrä kuvia erinäisistä hassuista yms. tilanteista, jotka eivät varsinaisesti ole tarinaan mihinkään sopineet.

4 kommenttia:

 1. Hei! Tykkään tarinastasi ja kiinnostaisi linkkien vaihto, olisiko ok? :3 legacyni: http://sims3lcweissvogel.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Teemu ei tainnut tykätä Alicen valehtelusta!

  Ja mielellään extrankin lukisin! :)

  VastaaPoista
 3. Luin just kaikki osat ja ihan hyvä on! =) Tosin osat saisivat mennä hitaampaa tahtia ja saisivat olla hieman pidempiä, mutta ymmärrän kyllä tuon ongelman.

  VastaaPoista
 4. Hyvin kirjoitettu osa tämäkin. Toivon, että Teemu heittäisi petollisen Alicen pihalle ja tulisi onnelliseksi vaikka kodinhoitajan kanssa. :D

  VastaaPoista